Workshop Zelfvertrouwen en geloofwaardigheid

Het Connect Traineeship voor internationale studenten van Saxion en Universiteit Twente richt zich naast een introductie op de Nederlandse banenmarkt op de verdere ontwikkeling van vaardigheden gerelateerd aan solliciteren, netwerken, imago en onder andere cultuurverschillen. In aanvulling op deze vaardigheden is het van groot belang dat de trainees zich verder ontwikkelen op het gebied van zelfvertrouwen en geloofwaardigheid.

Argentum/WHY Trainingen trainers is gevraagd om een Engelstalige workshop zelfvertrouwen en geloofwaardigheid te begeleiden voor internationale studenten welke deelnemen aan het Connect Traineeship. Deze onderwerpen komen eveneens aan bod in de training PRIDE die Argentum/WHY Trainingen in de markt zet. PRIDE gaat over trots. Trots op jezelf, trots op je collega’s, je afdeling, je bedrijf. Om trots ze zijn is het belangrijk dat je weet wat je kunt en wat je drijfveren zijn.
In de eerste workshop is er vooral klassikaal aandacht besteed aan theorie gekoppeld aan praktijkvoorbeelden. Ook is er gebruik gemaakt van visuele hulpmiddelen om de trainees in staat te stellen in een volgende workshop een geloofwaardige presentatie neer te zetten. In deze tweede sessie (verdeeld in twee groepen) hebben de trainees een persoonlijke presentatie gegeven waarbij rekening is gehouden met geleerde vaardigheden, afkomst en cultuur. De trainees hebben elkaar beoordeeld op onderwerpen zoals; wie ben ik, wat kan en wil ik, hoe kom ik over, ben ik authentiek, gelooft de ander wat ik zeg? De trainers hebben de studenten feedback gegeven, uitgedaagd, geïnspireerd, gemotiveerd en het proces tijdens de workshops begeleid.

De training zelfvertrouwen en geloofwaardigheid heeft ervoor gezorgd dat de studenten aspecten hebben geleerd die zij direct de volgende dag in praktijk konden brengen in sollicitatiegesprekken en tijdens speeddates met potentiële opdrachtgevers. Aangezien mensen het verschil maken vinden wij het als Argentum/WHY Trainingen erg belangrijk om de behaalde quickwins van de studenten qua vaardigheden en gedragsontwikkeling te blijven stimuleren en ontwikkelen. Feedback en evaluatie zijn daarbij erg belangrijk. Wij blijven daarom na deze workshops in contact met de trainees om dit te borgen en overleggen met onze opdrachtgever om deze workshop te integreren in het gehele programma voor de Connect studenten.