•  Trainingen

Een geolied team of keten die optimaal samenwerkt en op elkaar is afgestemd, blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk te realiseren. Vanuit onze overtuiging dat mensen het verschil maken in organisaties en bepalend zijn voor het succes, is dit programma gericht op trotse individuen die samen een krachtig team maken. Als de ontwikkeling en prestatiedoelstellingen van de deelnemers en team met elkaar in lijn zijn kunnen medewerkers excelleren en het beste uit zichzelf naar boven halen.

Dankzij ons Trots, Vertrouwen en Verbinding programma, krijgt jouw team een boost, worden taken en verantwoordelijkheden en interesse in elkaar vergroot; je wordt een leuker en steeds beter presterend team!

WHY Trots, Vertrouwen en Verbinding

In een meerdaags maatwerkprogramma, verdeeld over een aantal weken, komen onder anderen de volgende thema’s aan bod:

  • Drijfveren, gedrag en nuanceringen hierin
  • Kwaliteiten, valkuilen en allergieën
  • Teamrollen en de balans in het team
  • Waarden en normen
  • Kwetsbaarheid en emoties.

We werken gezamenlijk aan eigenaarschap, vakmanschap, oplossingsgerichtheid, interesse en plezier. De basis is Trots, Vertrouwen en Verbinding waarbij samenwerking centraal staat.

Slide Background

Het programma

Trots, Vertrouwen, Verbinding is een ontwikkelprogramma waarin het team een boost krijgt en taken, verantwoordelijkheden en interesse in elkaar worden vergroot. Het is gericht op het creëren van inzicht en bewustwording van houding en gedrag om zo een effectievere bijdrage te leveren aan het team. Effectief en efficiënt samenwerken begint tenslotte bij het kennen van jezelf en geïnteresseerd te zijn in je collega.

Het programma is gebaseerd op het principe van “Action Learning”, door zelf concreet aan de slag te gaan met uitdagende praktijkvoorbeelden, werkvormen en vraagstukken, door te doen, ervaren, delen en beleven. Wij werken ook met het paard als metafoor, om zodoende bepaald gedrag te bevestigen of te bekrachtigen, en om elkaar extra inzicht te geven. Zowel individueel als met het hele team spiegelen wij ons gedrag aan dat van het paard, uiteraard onder begeleiding van professionele coaches.

Speciaal om teams of ketens te laten nadenken en ervaren hoe samenwerking geoptimaliseerd kan worden, hebben wij het simulatiespel ‘Los Het Op’ ontwikkeld. Een interactieve game met Lego-blokjes, waarin teams het tegen elkaar opnemen en impact met FUN gegarandeerd is. Tijdens deze game komen deelnemers er al snel achter dat ultieme ketensamenwerking leidt tot lagere kosten, efficiëntere processen en een veel hogere klanttevredenheid.

Slide Background

Voor wie?

Dit programma is bij uitstek geschikt voor organisaties die gemotiveerde teams willen creëren die optimaal samenwerken of voor organisaties die ketensamenwerking (al dan niet met externe partijen) willen realiseren of de facilitaire keten willen optimaliseren. Ieder team dat beter wil samenwerken en sterker wil worden, is gebaat bij deze training. Dit kan net zo goed een sportteam als een afdeling van een bedrijf zijn, maar bijvoorbeeld ook een instantie.

Resultaat

• meer zelfkennis, inzicht en bewustwording van jouw eigen houding en gedrag en dat van je teamleden;
• inzicht in je individuele maar ook gezamenlijke teamkwaliteiten en teamrollen waardoor deze ten volle benut kunnen worden;
• de eigenwaarde wordt vergroot en daarmee de waarde van de organisatie;
• het versterken van bestaande en aanleren van nieuwe competenties;
• meer dynamiek en teamcohesie in het team waardoor teamprestaties verbeterd worden;
• het bepalen en uitspreken van een gezamenlijke ambitie, missie;
• inzicht en afstemming van afspraken, omgangsvormen en samenwerking;
• Fun met impact: zuivere feedback door wat het paard en teamleden tijdens de actieve werkvorm teruggeven;
• een team dat zich profileert als toegewijde ambassadeurs van een organisatie.

Wil je meer informatie en de factsheet ontvangen, stuur dan een email naar info@whytrainingen.nl.


Slide Background

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Maak direct vrijblijvend een afspraak.

Maak een afspraak