Workshop zelfvertrouwen en geloofwaardigheid

Het Connect Traineeship voor internationale studenten van Saxion en Universiteit Twente richt zich, naast een introductie op de Nederlandse banenmarkt, op de verdere ontwikkeling van vaardigheden gerelateerd aan solliciteren, netwerken, imago en het omgaan met onder andere cultuurverschillen. In aanvulling op deze vaardigheden is het van groot belang dat de trainees zich verder ontwikkelen op het gebied van zelfvertrouwen en geloofwaardigheid. Henriette Köhnen en Wessel van Soest van Argentum/WHY Trainingen is gevraagd om voor het tweede jaar een Engelstalige workshop zelfvertrouwen en geloofwaardigheid te begeleiden. De deelnemers zijn internationale studenten die het Connect Traineeship volgen.

De begeleiders van Argentum/WHY Trainingen hebben de studenten tijdens de workshop geïnspireerd engemotiveerd en het proces tijdens deze workshops begeleid. De begeleiders hebben de studenten laten ervaren hoe ze zichzelf kunnen presenteren. Verdeeld in twee groepen, hebben de trainees een presentatie gegeven van 3 minuten waarbij rekening is gehouden met geleerde vaardigheden, hun doelstellingen en persoonlijke motivatie.. Onder begeleiding hebben de studenten elkaar feedback gegeven. De studenten werden door de mensen van Argentum/WHY Trainingen uitgedaagd om hun presentatie écht persoonlijk te maken. Met een persoonlijke touch zoals: wie ben ik? wat kan en wil ik? hoe kom ik over? ben ik authentiek en gelooft de ander wat ik zeg? Na hun presentatie hebben de studenten de ontvangen feedback verwerkt in een 1 minuut pitch en deze gepresenteerd aan de groep.

Projectresultaat
De workshop zelfvertrouwen en geloofwaardigheid heeft ervoor gezorgd dat de studenten aspecten hebben geleerd die zij direct de volgende dag in praktijk konden brengen. Deze workshop heeft met name toegevoegde waarde voor bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken en speeddates met potentiële opdrachtgevers. Inmiddels is deze workshop opgenomen in het programma voor de Connect studenten.
Deelnemende studenten beoordeelden deze training gemiddeld met een 9,2.