TEAMtraining excellente service facilities

De opdrachtgever is trots op het facility-team en gunt de medewerkers een activiteit op het gebied van zowel teamontwikkeling als individuele ontwikkeling met leerzame en vooral leuke trainingsdagen. Het doel is het bewustmaken van hun eigen drijfveren, kwaliteiten en vakmanschap, zodat zij een nog beter functionerend Athlon Facilities One for One team vormen.

Argentum heeft een PRIDE-trainingsprogramma vormgegeven door competenties van de medewerkers te trainen die leiden tot een hoger niveau van verbinding, vertrouwen en trots. In een tijdsbestek van 3 maanden is het facility-team op 3 zaterdagen door de procesbegeleiders van Argentum meegenomen in de ontwikkeling van hun vakmanschap, eigenaarschap en samenwerking.
De eerste trainingsdag was op een prachtige en inspirerende locatie in Harderwijk. Het team is gestart met een korte uitleg over drijfveren en is daarna aan de slag gegaan met oefeningen om elkaar beter te leren kennen, zichzelf te presenteren en eigenaarschap te tonen en vooral vakmanschap op te zoeken. Het drijfverenspel heeft geholpen om elkaar beter te leren kennen. In de middag is het team uitgedaagd om, onder leiding van een professionele smid, met hamer, aambeeld en ijzer aan de slag te gaan. Deze activiteit heeft geleid tot verbinding en e samenwerking. Deze eerste dag heeft gezorgd voor vertrouwen, oprechte interesse in collega’s en het bewust bekwaam maken.
De tweede trainingsdag vond plaats op een mooie landelijke locatie in de Betuwe. Daar hebben wij het team meegenomen in elkaars (kern)kwaliteiten valkuilen, uitdagingen en allergieën. De opgedane ervaringen van de eerste trainingssessie, de theorie en ontdekte kernkwaliteiten of valkuilen in de ochtend, heeft het team in middag in de praktijk gebracht. Onder begeleiding van een professionele paardencoach hebben de medewerkers hun individuele kwaliteiten en hun kwaliteiten als team gespiegeld met paarden. Het resultaat van deze tweede trainingsdag is zichtbare feedback, grote onderlinge betrokkenheid en bewustwording van (elkaars) kwaliteiten.
De derde trainingsdag is op een schitterende locatie in Almere (Boathouse) gehouden. Hier hebben wij het team geconfronteerd met de samenwerking. Hoe werk je samen en hoe kun je samenwerken? In een samenwerkingsspel is het team zich bewust geworden van hun keuzes. In de namiddag heeft het team onder begeleiding van een theaterman naast de samenwerking ook de funfactor ontdekt van het samenwerken. Hilarische taferelen kwamen voorbij met als uitkomst dat men het een geweldige middag heeft gevonden met een leerzame team invulling.
Het trainingsprogramma bevat de balans tussen vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid. Deze zorgt voor een goede verbinding met collega’s, het team en het bedrijf. In de trainingsdagen hebben wij het team kunnen coachen door middel van interactieve workshops
“Het waren 3 fantastische dagen”.

De medewerkers zijn zich door hard te werken, maar vooral met veel plezier tijdens de trainingsdagen bewust geworden van hun persoonlijke drijfveren, kwaliteiten, eigenaar- en vakmanschap. Zij zijn trots op hun werk, op zichzelf en op elkaar. Men heeft een individuele ontwikkeling doorgemaakt waardoor zij hebben ervaren op welke wijze zij hun dienstverlening nog efficiënter kunnen inrichten. Zij hebben meer begrip voor elkaar gekregen en inzicht gekregen in de manier waarop zij met elkaar een nog sterker team kunnen vormen. De klant gaat een betere gastvrijheid ervaren waardoor de klanttevredenheid toeneemt.

Citaat van Henk Nijdam, Teammanager Athlon Carlease Facility:
“Wij hebben fantastische mensen aan boord en graag wil ik met deze mensen een nog beter team vormen. Het nuttige met het aangename combineren en het moet vooral ook leuk zijn”, die opdracht heb ik meegegeven aan Argentum. De 3 (zater)dagen hebben wij besteed aan vakmanschap en eigenaarschap, Interesse en betrokkenheid en commitment en samenwerking. Door de betrokkenheid van de begeleiders van Argentum en de professionaliteit van het programma zijn wij ons nog meer een team gaan voelen. Het is een start met een boost om ermee verder te gaan. Voor mij als leidinggevende is het werkelijk geweldig om mijn team zo met elkaar een hele dag bezig te zien.”