TEAM Pride zorgt voor synergie in het klant team en optimale samenwerking op de High Tech Campus

De opdrachtgever heeft ons gevraagd een TEAM Pride training te verzorgen voor de medewerkers die werkzaam zijn op de High Tech Campus in Eindhoven. Doelstelling van de training is synergie in het team en het stimuleren van een optimale samenwerking.

In de rol van facilitator hebben Wessel van Soest en Henriëtte Köhnen de training (vorm)gegeven waarbij zelfkennis, samenwerking, verbinding en gastvrijheid in relatie tot het TEAM centraal stonden. De deelnemers zijn daarom in de prachtige bosrijke omgeving van het Poorthuys in Efteling Bosrijk gastvrij ontvangen. In de sfeervolle Huyskamer is gestart met diverse oefeningen die te maken hebben met hoe goed kennen wij elkaar, hoe goed kennen wij de klant, waarom doen wij de dingen zoals wij deze doen en hoe en wat doen wij dan. Interactieve oefeningen die een goede samenwerking en verbinding stimuleren. Communicatie is een basisvoorwaarde voor professionele samenwerking. Aan de hand van diverse werkvormen is zelfinzicht gegeven, inzicht in de ander en is er een fundament gecreëerd voor het optimaal gebruik maken van verbale- en non-verbale communicatie. Tijdens het teamtraject is het omgaan met feedback aan de orde gekomen en heeft de Chief Inspiration Officer het verhaal van de Efteling gepresenteerd en inzicht gegeven over Klantgericht Willen Zijn. In de wereld van de Efteling is klantgerichtheid een filosofie waar aandacht voor detail in het DNA van alle medewerkers zit. De tijdens deze teamdag opgedane ervaringen, hebben de deelnemers met oefeningen in het Efteling park in de praktijk getoetst. Na het rondje Efteling hebben de deelnemers een kijkje achter de schermen gekregen en is de trainingsdag afgesloten met een borrel bij de grootste watershow van Europa.

Deze trainingsdag heeft gezorgd voor een betere verbinding en effectievere communicatie. De deelnemers hebben deze dag gebruikt om elkaar beter te begrijpen en elkaar beter te leren kennen waardoor het teamgevoel is versterkt. Als team is er gekeken wat met elkaar opgelost kan worden en hoe het teamgevoel geborgd kan worden in de toekomst. Een eerste leidraad voor de stappen die nodig zijn om deze teamdoelen te realiseren is gezet.