“Keurslijf baas knelt”. Liefst 44 procent van de werkenden ervaart geen of weinig vrijheid

“Keurslijf baas knelt” 

Liefst 44 procent van de werkenden ervaart geen of weinig vrijheid in zijn baan, blijkt uit een groot onderzoek dat TNO op 19-12-2016 publiceerde. Uit de “Arbobalans 2016” blijkt dat een vijfde van alle werkenden worden blootgesteld aan hoge eisen van de werkgever en een lage autonomie.

Binnen WHY Trainingen focussen wij ons onder andere op de succesvolle verbinding tussen de strategische- tactische laag met de operationele laag in de organisatie. Juist door deze aansluiting kunnen organisaties excelleren. Binnen het leiderschapsprogramma laten wij deelnemers via action learning opdrachten de ideale balans tussen vrijheid, verantwoordelijkheid, vertrouwen en voldoening ervaren, waardoor zij automatisch verbinden met het team en de organisatie. Leiders zullen autonomie moeten geven en verantwoordelijkheden zo laag in de organisatie moeten leggen en vertrouwen op het vakmanschap en eigenaarschap van het team. Leiders die kunnen loslaten en blijven verbinden, werken coachend en inspirerend.

Naast het leiderschapsprogramma zetten wij vakspecialisten/het team in hun kracht door in een eigen trainingsprogramma op een laagdrempelige manier te ervaren dat het krijgen van vertrouwen en het ervaren van vrijheid meer eigenaarschap vraagt. Ruimte om zelf initiatieven en verantwoordelijkheid te nemen en door het uitoefenen van je vakmanschap de verwachtingen van de klant te overtreffen. Wij geloven dat als je doet wat je leuk vindt en goed kan, je voldoening geeft, waardering en erkenning ervaart, je in verbinding staat, je een waardevolle bijdrage levert en als trotse ambassadeur kunt excelleren.

Benieuwd hoe je faciliterend, inspirerend en verbindend kunt leidinggeven door meer vrijheid te geven? Of hoe je meer autonomie door eigenaarschap en vakmanschap kunt stimuleren? Stuur dan een e-mail naar henriette@whytrainingen.nl

Bronvermelding: Telegraaf, 19 december 2016.